08-07-08

The Classic Tessenderlo

De jaarlijks terugkerende kritieke periode 'eind mei - juni' is voorbij en het gaat direct al een stuk beter. Het is zo bizar dat dit elk jaar dezelfde periode is.
Gisteren heb ik deelgenomen aan 'the Classic in Tessenderlo' Mijn derde wedstrijd van het Partena stratenloop circuit. De start was verschrikkelijk voor mij. Vanaf de eerste meters voelde ik mijn kuiten meer en meer opblazen. Ze zaten zo geblokkeerd dat het echt pijn deed om er mee te lopen. Maar ik zette door en liet de eerste ronde een pak lopers voor me uit lopen, want mijn kuiten belemmerde me om een hoger tempo te lopen. Na de eerste kortere ronde kwam ik door in positie 13. Maar na veel afzien begon mijn lichaam de pijn te aanvaarden en kon ik een tandje bijzetten. Misschien was die tragere aanvangsronde niet zo slecht om mijn hart wat te laten aanpassen aan het wedstrijdritme. Want zo raakte ik vlot bij een omvangrijke groep dat o.a. bestond uit: Pieter Rijnders, Koen Neven, Joeri Schoffelen, Vincent Ternet, Robby Houben en nog enkelen. Allez kging er eigenlijk op en over. Een erg stomme zet, aangezien we op dat punt tegen de wind in moesten lopen. Maarja, khad nu éénmaal eindelijk een goed tempo beet en wou dat niet meer loslaten, dus vormde ik een treintje . Vanaf dan heb ik bijna constant op kop gelopen van het groepje, of het nu mee-, zij- of tegenwind was het maakte me allemaal niet uit. Met je krachten woekeren heeft vaak heel veel nadelen. Maar door af en toe een korte versnelling aan het tempo te geven moest af en toe iemand uit het groepje lossen. Een lichte helling zorgde ook even voor een schifting. Krachten doseren zat er op het einde niet meer in, want voor ons liep Hans Janssens en we kwamen almaar dichter. Dan moet je blijven lopen, je weet nooit dat je hem nog kan inhalen. Met 2, Pieter Rijnders en mezelf, kwamen we de piste op. Het moment om de sprint in te zetten. Pieter moest al vlug lossen, dus probeerde ik nog een allerlaatste jump naar Hans in te zetten. 2 à 3 seconden kwam ik te laat voor een podiumplaats. Iets voor ons finishten Guy Fays en Stefan Van Den Broek als eerste twee.

The Classic in Tessenderlo is een sfeervolle wedstrijd. Het is er braderie en er staat heel veel volk langs de kant. Je moet ook even passeren in het plaatselijke schouwburggebouw.

De uitslag (voor zogoed ik ze heb):

1 Guy Fays
2 Stefan Van Den Broek
3 Hans Janssens
4 Dries Depoortere
5 Pieter Rijnders
6 Koen Neven
7 Joeri Schoffelen

12:35 Gepost door Dries D | Commentaren (1)

Commentaren

heel knap waaw, wat een uitslag, de top van belgie begint je al aardig te kennen denk ik. doe zo verder, en wie weet wat er nog allemaal kan verbeteren. hopelijk zit het weer in vittel mee, zodat de conditie nog kan worden aangescherpt.

groetjes, patje

Gepost door: patricia | 10-07-08

De commentaren zijn gesloten.