13-10-08

Dwars door hasselt

Gisteren werd de stratenloopklassieker Dwars door Hasselt gelopen. Het was de finalewedstrijd van het loopcriterium van Vlaanderen. Het was een wedstrijd waar ik wel naar uitkeek. De wedstrijd zelf begon behoorlijk goed. Na Rik Ceulemans vormde zich een mooi groepje met wat sub-favorieten. Als eerste achtervolger had ik het contact met de groep behouden. Na 4,5 km kreeg ik onverwacht pijnlijke steken in de zij. t.h.v. de lever. De steken waren zo hevig dat er niets anders opzat dan te wandelen. De wedstrijd was voorbij!! Dit was een moment om te balen. Ik voelde mij er o zo slecht bij. De wedstrijd had ik zo goed voorbereid: voldoende rust en slaap, op mijn voeding gelet,… en dan kom je zo iets tegen. Zo stom natuurlijk. Maarja, oké… met wat wandelen zal het wel vlug overgaan was mijn idee. Een verkeerd idee, het bleef duren… enkele pogingen om toch te herstarten met lopen waren nutteloos. Het bleef maar duren. Na 5 km wandelen en slenteren waren de steken eindelijk voorbij.  Er restten me dan nog 5,5 km. Die heb ik dan nog eens goed doorgelopen. Ook al was het volstrekt overbodig… alleen, opgeven is iets wat ik niet doe, zelfs niet in zo’n extreme situatie.

 

Nouja, gelukkig veranderde deze wanprestatie niets aan het klassement van dit stratenloopcriterium dankzij de goede prestaties van de voorgaande manches. Oef!!

Ik hoop dat ik in de nabije toekomst de steken wegblijven en ik de wedstrijden kan afwerken met al mijn kracht.

 

 Rik Ceulemans won de wedstrijd voor Koen Van Rie en een Duitser.

13:34 Gepost door Dries D | Commentaren (1)

Commentaren

ai dat is geen goed nieuws dries, er moet toch ergens iets fout gelopen zijn. misschien iets misgegeten of gedronken, of te laat. eens kijken bij uw voorbereiding, misschien heb je daar iets veranderd. je moet maar denken, volgende keer beter.
groetjes, patje en stef.

Gepost door: patricia | 13-10-08

De commentaren zijn gesloten.