11-11-08

Course du souvenir

In allerminst de ideale klimatologische omstandigheden heb ik vandaag voor het eerst deelgenomen aan een halve marathon. Ik had me voorgenomen om mijn eigen tempo te lopen. Zo liep ik wel alleen vanaf de start, maar woekerde ik toch niet met mijn krachten. Stap voor stap probeerde ik toch wat te versnellen en kon ik wat lopers bijbenen die voorbarig vlug gestart waren. Halverwege de race kwam ik bij Ghirmay Woldu. vanaf toen kreeg ik het wat moeilijker. De koude regen zorgde ervoor dat mijn lichaam serieus afkoelde. Mijn handen waren als het ware blauw/paars en serieus onderkoeld. De opwarming van mijn lichaam vergde zçveel energie dat versnellen er niet meer in zat. Op het einde voelden de spieren verkrampt aan. Als oorzaak waarschijnlijk de combinatie van koude en de afstand niet gewoon te zijn. Bij een versnelling van Ghirmay moest ik eerst passen en enkele meters vrijgeven. Dat was eventjes op de tanden bijten tot hij terug temporiseerde en we samen naar de finish konden stormen. Finishen is één van mijn beste specialiteiten en na die lange afstand zat ook dat er nog in. Aan de finish kwam ik als 9de binnengelopen en had ik 1:08.42 als eindtijd. Dat is helemaal geen schitterende tijd, maar daar leende het parcours en weer zich niet voor. Als eerste kennismaking met die afstand kon deze wedstrijd wel tellen.

 

Als opener van het winterseizoen was er vorige week de cross-country loop in Poznan, Polen. Een smerig, aartsgevaarlijk en behoorlijk lastig parcours. Naar het schijnt zijn ze daar zo'n parcours gewoon. Ik eindigde er als 12de en in het landenklassement eindigden we 3de. De winnaar was Hendrik Szost, de Poolse atleet die vorig jaar de cross te Koksijde won. Een opsteker dat er niemand een blessure opliep.

16:08 Gepost door Dries D | Commentaren (2)

Commentaren

Hey Dries, alleszinds proficiat! En het was idd jouw weertje niet, toch goed volgehouden! Ik wens je veel succes met de crossen in het vooruitzicht
groetjes
Kimberly

Gepost door: Kimberly | 12-11-08

course du souvenir Dag Dries,
Sinds een jaar volg ik je prestaties,ik ben de nicht van de mama van sofie en de tante van thijs vander meiren.
Lopen is mijn hobby geworden en ik heb ook de halve marathon in ploegsteert gelopen,helaas ben ik maar een half uur na jou binnengekomen,maar toch zeer content.
Ik stond toch wel versteld van jou prachtige prestatie daar.
Dries, ik wens jou nog heel veel succes in de sport en ook in
de liefde....
groetjes, christine

Gepost door: dochy christine | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.