10-12-08

resultaat schaffen

In ideale omstandigheden en onder de zon werd er gelopen. Het parcours in Schaffen lag er voorbeeldig bij. Een harde ondergrond met een fijn laagje zachte grond erboven was ideaal om op te crossen.

Willem Van Hoof vertrok aan een erg hoog tempo. Benjamin Barbier was de enige die het tempo probeerde te volgen. Daarna vormde zich een kopgroep met Gino Van Geyte, Riccardo Longerich, Maarten Van Steen en mezelf. In de eerste heuvelzone. kon Maarten zich loswringen van deze groep en ging op zoek naar Benjamin die moest temporiseren na zijn vlugge aanvang van de wedstrijd. In die heuvelzone had ikzelf het erg moeilijk. Elk jaar opnieuw verschiet ik terug van de steilheid van die berg. De grote foullé aanhouden is er toch onmogelijk. Ik moest dan ook het groepje laten gaan. Intussen was Maarten op en over Benjamin gegaan en liep nu in 2de positie. Het verdere verloop van de wedstrijd heb ik constant aan de rekker gehangen. Lossen en terugkeren. 'k had het erg moeilijk tijdens de wedstrijd en heb echt afgezien. Maar uiteindelijk moest Riccardo lossen bij een versnelling van Gino en dat motiveerde om ook een tandje bij te steken. Met z'n tweeën liepen we verder richting finish en daar kon ik het pleit winnen voor de 4de plaats. Dat is hetzelfde resultaat als vorig jaar. Daar kan en moet ik best mee tevreden zijn. Wat eerder won Willem Van Hoof de wedstrijd na een solo-loop.

Als conclusie kan ik stellen dat het tekort aan echt intensieve trainingen tijdens de laatste weken zich laat uitten op de resultaten. De twee eerstvolgende maanden zal snelheid dus centraal staan.

 

19:28 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.