29-12-08

Kerstcorrida Tielt

Vrijdag heb ik me toch kunnen overhalen om tussen de feestdagen door nog eens deel te nemen aan een kerstcorrida. Mijn keuze viel op Tielt, want daar had ik goede herinneringen aan. Twee jaar geleden kon ik deze wedstrijd op mijn palmares zetten. Dit herhalen zou voor deze editie een onhaalbare gedachte zijn.

Nouja, vrijdagavond ging de thermometer onder nul. Het vriesweer hield de lopers en toeschouwers zeker niet thuis. De meesten stonden gewoon wat dikker gekleed aan de start. Na het startschot viel de wedstrijd vlug in zijn plooi. Na één vierde van de wedstrijd was een onbekende atleet alleen voorop. Daarnachter streden Kristof Mouton en mezelf voor de eerste ereplaats. In de lichte knik bergop kon ik Kristof loslopen. Meestal is bergop lopen mijn zwakste schakel, maar deze maal kon ik mijn zwak punt omzetten in een sterk punt. Zo liep iedereen wat apart, slalommend tussen de vele gedubbelde mede-lopers. De onbekende atleet was Dimitry Dubousky, een Wit-rus. Hij finishte 26 seconden voor mij. Kristof Mouton kreeg in de slotronde last van steken in zijn zij. Francies Van Steenbrugge ging er op het einde nog op en over naar de tweede ererplaats.

De winnaar liep exact even snel als de tijd die ik twee jaar geleden liep. Die 26 seconden zijn dus een enorm verschil. OK, 'k heb de laatste ronde niet echt doorgelopen omdat de plaatsten toch al vastlagen. Maar dan nog! Er is nog steeds veel werk aan de winkel. 2008 was een erg laag dieptepunt in gans mijn loop geschiedenis. Hopelijk mag 2009 veel beter zijn. Daar ben ik nu de basis voor aan het leggen. Als er niets fout loopt moet er terug veel progressie in zitten.

De uitslag van de Kerstcorrida:

1 Dimitry Dubousky             belarus  30:58
2 Dries Depoortere              AVR       31:24
3 Francies Van Steenbrugge KAAG      31:52
4 Kristof Mouton                 RIEM       32:01
5 Alain Douget                   france     32:28
6 Frederik Colpaert             AVMO      32:42
7 Vladimir Tontchinsky        DUFF       32:45
8 Nico Algoet                                    32:46

Verdere uitslagen zijn HIER te bezichtigen

10:40 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.