04-02-09

Hivernales Watermael-Bosvoorde

Hey, Ik ben zondag naar Watermael-Bosvoorde getrokken om er deel te nemen aan de Hivernales. Je had er de keuze tussen 10 en 20 km. Ik verkoos de 10 km. Het decor waarin de wedstrijd plaatsvond was zeker de moeite. Eerst 2 km in het handelscentrum van Bosvoorde, daarna 8 km in het Zoniënwoud. Dat is steeds de moeite om in te lopen. De beklimmingen en afdalingen waren ook de moeite. Je kon het parcours moeilijk vlak noemen.

De wedstrijd zelf valt kort samen te vatten. Vanaf de eerste meters waren we met zijn tweëen op kop. Sihammane Abdeljebbar vergezelde me. Geen doetje, maar ook geen onbesproken blad! We liepen constant samen. Ik hield wel wat in, want had snel het gevoel dat ik hem niet rap ging loslopen. Dan speculeerde ik maar wat op de sprint. kHad er een goed gevoel bij. Plots versnelde hij in een afdaling, het ging echt vlug, eerst ging ik mee, maar het ging wel wat te snel, met in het achterhoofd dat we nog een beklimming hadden. Maar halverwege de afdaling ging het naar links. En wat zag ik daar achter de bocht: De finish, en een achterstand van 15m. Dit was geen tof gevoel, dat verzeker ik u. Ik baalde toch even, het was slechts 9,6km i.p.v. 10 km. Even een misverstand van mij. Zo kon ik mijn echte sprint niet inzetten. Met de grote foulé had ik zeker een zeer grote kans op de overwinning gehad, met mijn capaciteiten moest dit zeker lukken. Ook al was Abdul niet traag.
We bleven net onder de 30 minuten. Dat is niet slecht, aangezien het geaccidenteerde parcours, en het feit dat ik niet echt 100% doorliep.

OK, ik voel me klaar voor volgende week zondag, om mee te strijden op het PK veldlopen. Ik verklaar hier zeker niet dat ik zal winnen, maar ik wil de zege ook niet cadeau geven. Allez, zondag trekken we ten strijde in Jabbeke. Ook al vind ik het PK dit jaar niet zo aantrekkelijk. Het is namelijk niet mijn lievelingsomloop. Maarja, dat was het de voorbije drie jaar ook niet.

Tot later.

 

19:11 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.