22-07-09

uitslag 21 juli stratenloop 2009 Roeselare .

Dit weekend heb ik ook eens wat van mijn jeugd geprofiteerd en een muziekfestival aangedaan, nl. Dour festival. Het moet gezegd worden: het was de moeite waard. Je kan er natuurlijk geen atletiektrainingen afwerken. ... En op dinsdag moest ik terug paraat staan voor de 21 juli stratenloop van Roeselare. Niet eenvoudig want een festval kruipt in de kleren en als je de drie dagen niets doet kan je van die lome, loden benen hebben. Maar het viel mee.

De 21 juliloop is de enige stratenloop die ik deze zomer doe. Stratenlopen is mijn beste discipline dus keek ik er wel naar uit. 

Na de start voel je dan toch dat je een beetje traag op gang komt. Desalniettemin nam ik meteen mijn verantwoordelijkheid en ging op kop lopen. Steven Vandecasteele van ABAV was de enige die het aanvangstempo kon volgen. Halverwege de eerste ronde moest hij een eerste keer passen. In de tweede helft van de eerste ronde en het eerste deel van de tweede ronde was het lopen tegen de wind in, liep ik wat inhoudend. Zo kon Steven terugkomen, maar zo goed als we terug met de wind mee liepen kon ik terug een kloof slaan. De kloof kwam aanvankelijk traagjes aan groter. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de snelheid waarmee de kloof groter werd toch sneller. Na 5 ronden, 15 kilometer of de meet, had ik ongeveer 2 minuten voorsprong op Steven Vandecasteele die tweede werd. Nico Serroen (DAPALO) werd derde.  Dit was de vierde zege op rij in deze wedstrijd. Dit komt ook mede doordat ik enorm naar deze wedstrijd uit kijk doordat het een thuiswedstrijd is en de enige wedstrijd waarbij ik aan mijn vrienden/familie/kennissen kan tonen wat ik in mijn mars heb. Achteraf kan ik ook zeggen dat ik enorm regelmatig gelopen heb. Elke ronde liep ik 9 minuten en enkele seconden. Geen sprake van verval. Nochtans kon de wedstrijd al vroegtijdig gedaan zijn voor mij. De Quad die voor de wedstrijd reed werd opgehouden door ingehaalde lopers. Ik ging er links voorbij en net op dat ogenblik trekt de bestuurder van de quad aan zijn stuur om links voorbij te steken en geeft gas. Ja, dat zorgde toch even voor een serieuze paniek voor mij. Nu beperkte de schade zich tot een valpartij en gebroken spiegel van de quad. Maar mijn been of arm kon even goed onder het wiel van de quad gezeten hebben met alle gevolgen vandien.

Bij de dames won mijn clubgenote Veerle Vandekerckhove. Over de volledige uitslag beschik ik nog niet.

 

 

 

16:52 Gepost door Dries D | Commentaren (4)

Commentaren

Proficiat met deze overwinning...gelukkig ben je niet gekwetst geraakt.

Gepost door: natalie | 22-07-09

knap proficiat met je overwinning dries.
best dat het maar bij een valpartij bleef.
groetjes patje

Gepost door: patricia | 23-07-09

En wat von je van de traing gisteren. doe jij nu mee ploegsteert.

Gepost door: Thijs Vander Meiren | 03-11-10

En wat von je van de traing gisteren. doe jij nu mee ploegsteert.

Gepost door: Thijs Vander Meiren | 03-11-10

De commentaren zijn gesloten.