12-10-09

20 km van Parijs

Zondag stond de 20 km van Parijs op het programma. Deze wedstrijd was het decor voor een militaire interlandenwedstrijd. De start werd gegeven aan Pont d'Iena (eifeltoren) en ging meteen bergop tot bovaan Palace du Chaillot. Dik één volle kilometer stijgen. Ik nam een behouden start en liet een omvangrijke groep voor me uit lopen waarbij de andere 3 lopers van onze Belgische delegatie in zaten. Gino Van Geyte, Tim Stessens en Vincent Ternet. Die groep hield ik lange tijd in het zicht. Af en toe moest er een atleet lossen. Dat was ook zo voor Vincent en wat later voor Tim. Samen met nog andere lopers liepen we verder tot in Bois de Boulogne waar de anderen moesten afhaken ik er alleen voor stond. Na 10 km kwam ik door in 32 min. Op schema voor 1uur 04min. Daarna was het 9 km langs de Seine. Eerst heen en dan terug tot aan de Eifeltoren. Mijn eerste indruk was dat dit het vlugste deel van de wedstrijd ging worden. Dat was wat te voorbarig, want de ene tunnel volgde de andere op. Telkens een serieuze kraker en vele tempowissels. Maar goed we liepen door. Maar na 14 km begon de opeenvolging van tunnels zich te laten voelen. Het tempo werd trager en moest enkele atleten laten lopen. Na 15 km kwam ik door in 48min12. Op schema van 1h04min16sec. Een licht verval dus. De laatste 5 kilometers vertraagde ik nog wat, mede door de tegenwind en verloor uiteindelijk serieus wat tijd. Ik kwam aan als 26ste in 1h 05min 26 sec. De laatste 2 kilometer heb ik samen gelopen met de eerste dame. Dat moet wereldklasse zijn. Een vrouw die zo sterk loopt. Gelukkig kon ik ze net achter mij houden aan de finish.

Als conclusie kan ik toch behoorlijk tevreden zijn. Het parcours is iets te zwaar voor mij. Daardoor zat een supertijd er wel niet in.

In het militaire ploegenverband werden we 3de met de mannenploeg na de thuislopers van Frankrijk en Algerije. In het gemengde klassement werden we zelfs tweede. Toen telde het resultaat van Veronique Coene en Sofie Christiaens ook mee.

15:17 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.