26-03-10

laatste wedstrijden

De laatste post op deze blog is reeds een tijdje geleden. Nochtans zat ik de laatste weken niet stil. Anderhalve week na de apocalyps-crosscup van Dour stond het WK CISM op het programma. Dat staat beter bekend als het WK voor militairen. Dit jaar was het welbekende parcours in de Schorre, Oostende het tafereel voor deze internationale wedstrijd. Het was koud en er stond veel wind, maar geen spatje modder te bespeuren. Ik liep er mee in de korte cross. Ik liep er bijna de ganse wedstrijd samen met Maarten van Steen. Enkel de laatste honderden meters moest ik hem laten gaan bij een versnelling van hem. Zo eindigde ik 40ste. Geen slecht resultaat. In het ploegenklassement werden we 8ste op de 16 landen. Daar zorgden de goeie prestatie van Benjamin Barbier (15ste), Maarten van Steen (37ste), mezelf (40ste) en Ricardo Longerich (42ste).

De volgende wedstrijden had ik minder succes. 3 dagen na het WK liep ik terug de korte cross op dezelfde omloop. Weliswaar in veel warmere omstandigheden en een ronde korter (slechts 3000m). De wedstrijd begon slecht: na 3m was mijn schoen afgelopen. Hij was er vlug terug in, maar intussen zit je halverwege het pak. En in de korte cross is het dan al afgelopen. Het was onmogelijk om echt in te halen door de smalle pasages. En als je moeite doet, zit je achteraf vol met krabbels op je kuiten en spikes in je voeten e.d. Daar had ik geen plezier meer in en heb de wedstrijd vroegtijdig gestaakt.

De derde en tot nu toe laatste wedstrijd was de halve marathon van Sluis. Daar was ik goed gestart, maar halverwege de wedstrijd kreeg ik steken in de zij (t.h.v. de lever) en moest een beetje vertragen. Maar al snel kon ik de draad terug oppakken. Maar de laatste 2 km staken de steken terug de kop op en deze keer serieus. ik heb zelfs enkele keren moeten wandelen, maar wou toch nog over de meet gaan/lopen, khad er dan al zo lang over gelopen. Over die 2 kilometer heb ik goed 2 minuten en enkele plaatsen verloren en kwam zo aan als 12de in 1:10;16.
Geen ervaring genoeg zeker in het lopen van een halve marathon.

09:44 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.