30-07-10

Maand Juli

In de maand juli stonden de Nationale kampioenschappen op het programma. Eerst was het de beurt aan het BK 10000m. De temperaturen gingen op die dag, woensdag 7 juli, vlot boven de 30°. Door de warme en zuurstofarme lucht konden die dag geen toptijden verwacht worden. Desondanks stond iedereen paraat op de piste van Luik. Stefan Van Den Broek was de enige die het aandurfde om er meteen in te vliegen. De rest nam de wedstrijd voorzichtiger op en wachtte. Er was dus lang een omvangrijke groep waarbij ik ook zat. Stefan verdroeg de hitte goed en werd niet meer bijgebeend door de grote groep. Ikzelf moest na 9 ronden lossen uit de groep en eindigde uiteindelijk als 8ste Belg.

Anderhalve week later is er het Belgisch kampioenschap voor de rest van de nummers. De 10000m is altijd een aparte datum omdat dit veel tijd in beslag neemt. Op het 'gewone' BK nam ik deel aan de 5000m. Ook op zondag 18 juli was het opnieuw bakken en braden, deze keer op de piste van het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Ik verdraag de hitte toch niet zo goed en moest al héél vroeg de rollen lossen om te eindigen als 17de. Van een barslecht resultaat gesproken zeg.

De 21 juli stratenloop van Roeselare wordt stilaan een traditie voor mij. Het is nu reeds de 7de deelname op rij. Deze editie waren we van bij de start met drie op kop. Dieter Vande Walle, Alexander Diaz en mezelf. Er was nog geen ronde voorbij of Alexander begon aan een steekspel. Met vele tussenversnellingen probeerde hij alleen weg te geraken. Maar die tussensprints liggen me wel en kon met enige moeite aanknopen. Dieter was toen redelijk vroeg gelost. Na 11 tussenversnellingen vond Alexander het welletjes en schakelde hij over op een egaal tempo. Maar dit tempo lag hoog. Te hoog voor mij waardoor ik moest lossen. Vandaag heb ik ontdekt dat ik beter in tempowissels kan lopen dan een egaal hoog tempo blijkbaar, strange. Nouja, de waardeverhoudingen klopten wel. Op het BK 10000m was alexander derde en ik achtste. Dus is het normaal dat twee weken nadien er nog steeds een verschil is.

Bij deze zit mijn zomerseizoen erop. Dinsdag 03/08 vertrek ik voor 11 dagen naar Andalusië met mijn vriendin. Daarna is er terug opbouw met vele duurtrainingen.

 

 

08:59 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.