20-10-14

Marathon Eindhoven - WK Marathon voor militairen

 

Op de vooravond voor de start van de marathon van Eindhoven kon ik terugkijken op een geslaagde voorbereiding. De opeenvolging van zware trainingsweken had ik relatief vlot kunnen afwerken zonder grote hindernissen of belemmeringen zoals blessures, ziekte, slechte weersomstandigheden. Enkel de hamstring weerhield me soms om de hogere tempo’s te lopen op trainingen. Maar daar kon de kiné gelukkig aan werken.

 

De ochtend van de wedstrijd was ook veelbelovend. Bij het opstaan een blauwe hemel, ook al had het ’s nachts fel geregend en de wind was ook aan de luie kant.

 

Eindelijk het startschot… en direct werd er gevlamd, maar niet door mij. Na mijn vorige twee marathons had ik geleerd om toch van in het begin je eigen tempo te zoeken. Al vrij vlug ontstond zo een toch omvangrijke groep van een tiental personen. Onder hen ook de eerste dame in de wedstrijd.

 

Normaal kan je in de marathon persoonlijke bevoorrading plaatsen. In Eindhoven is dat om de 5km. Maar om één of andere duistere reden stond mijn flesje inclusief gel niet aan de posten. Daar ik aan het WK voor militairen meedeed was het ook ten strengste verboden om de bevoorrading zomaar aan te nemen. Een andere atleet in onze groep kreeg er een gele kaart voor. Dus moest ik verder op water lopen. Een serieuze domper.

 

Maar goed, halverwege was er een doorkomst in 1:13:06  Dat is anderhalve minuut sneller dan voorzien. En het gevoel was goed. De eerste ronde was het wegdek ook nog nat door de neerslag ‘snachts. Dat zorgde voor een licht schuiven. Maar door het tekort aan brandstof onderweg voelde ik me toch wat leeglopen. Na 32 km was er een versnelling in de groep, en moest ik lossen. Als je er dan alleen voor staat gaat het toch iets sneller achteruit. Ik liep leeg, maar crashte niet. Dat was goed. De laatste 2 km is één lange passage door de café- en restaurantbuurt van Eindhoven en behoorlijk sfeervol. Goed om je te motiveren om er nog vol voor te gaan met de capaciteiten die je op dat moment nog hebt.

 

Op het einde moest ik er nog een fikse versnelling op gang trekken om te spurten tegen de klok. De klok eindigde uiteindelijk op 2 uur 30 minuten en 00 seconden. Graag had ik onder de 2hr30 gezeten, maar nipt niet. Wel wanneer ik de netto tijd erbij haal (van meet tot meet) heb ik 2hr29min57sec.

 

2 uur 30 min is goed, maar er zat meer in. Ik zal alleszins mijn volgende marathon(s) proberen om 2 uur 28 minuten te lopen.

 

 

 

De andere Belgische militairen die liepen:

 

Gino Van Geyte:              23e in 2:23.22
Tim Stessens                      35
e
2:27.29
Mathias Becquart:           43
e
2:29.17
Gaetan Guelton:              45
e
2:30.54
Karel Goemaere:             67
e
2:30.54

 

 

 

14:43 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.