25-04-16

Dwars over de Mandel

INFO: Dwars over de Mandel, 22/04/2016, Een avondlijke loop in een sfeervol kader. Er is altijd wel ambiance langs de omloop bij passages aan volkse café's en hotspots. Bovendien was het een recordeditie qua deelnemers. 2750 aankomsten. De omloop is enkele jaren geleden aangepast zodat er nu slechts 2 rondes van 5 km zijn en het aantal gedubbelde lopers goed meevalt.


WEDSTRIJDINFO: Van bij de start was het duidelijk dat we slechts met z'n tweeën gingen strijden  om de zege. Stijn Fincioen en mezelf waren meteen weg. Stijn is momenteel enkele procentjes beter dan mij, maar als het op een sprint aankomt ben ik behoorlijk zegezeker. Dus de tactiek is simpel: ik moet Stijn 'gewoon' volgen. Stijn weet dit echter ook en heeft er alles aan gedaan om mij eraf te lopen. In z'n typisch zenuwachtige stijl met vele korte  versnellingen van 20 à 30 meter om mij er te proberen af te lopen (De zaken veranderen niet met de jaren). Ook al van bij het aantrekken van mijn wedstrijdschoenen had ik last van verkrampte kuiten. Dat is nog een restant van de halve marathon van 5 dagen ervoor. Die rustperiode was dus te kort en dat zat dus blijkbaar nog in de benen. En die verkrampte kuiten hebben me wel genekt, waardoor ik na 4 km moest lossen van Stijn. Conditioneel voelde ik me nog heel sterk op dat moment, maar mijn kuiten lieten het niet toe om sneller te lopen. Uiteindelijk Versnelde hij op dat moment nog een beetje extra. Het verschil werd gemaakt. De ganse wedstrijd zag ik hem nog lopen maar van inhalen was geen sprake meer. Uiteindelijk haalden we beiden een gemiddeld tempo van boven de 20km/hr. Dit wil zeggen dat we behoorlijk gevlamd hebben op dit bochtige parcours.

Nu volgt eerst de geboorte van een broertje of zusje voor onze tweejarige zoon. Intussen kon hij voor de eerste maal mee op het podium. Zie foto hoe trots hij is.

 

UITSLAG:

1   Stijn Fincioen           AVMO      0:29:34
2   Dries Depoortere   AVR       0:29:59
3   Sybren Baelde          EFC         0:31:06
4   Jannes Cottyn          AVR         0:31:09
5   Dieter Van De Walle AZW         0:31:27
6   Kevin Brysbaert        FLAC        0:31:40
7   Hannes Cool                            0:31:43
8   Andy Vanhaelewyn   AVI          0:31:45
9   Alexander Eggerick   AVMO      0:31:57
10 Maxim Kerremans    ACS         0:32:05

 DODM1.png

dodm4.png

dodm3.png

 

09:55 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.