28-11-16

Crosscup Roeselare

Kinderen ziek = Vormpeil ver te zoeken. 

cc_001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 2 moeilijke nachten was het niet het ideale moment voor een veldloop, maar voor de editie in onze achtertuin wou ik toch geen nee zeggen!. Van bij de start liep het niet makkelijk. Ik kon niet de gewenste hoge hartslagen bereiken. Dit was zo tot aan de finish, waar ik als 32ste eindigde.

 

Een wedstrijd om vlug te vergeten. De volgende wedstrijd is op 7 December in Schaffen voor het NKD.

17:07 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

21-11-16

Veldloop Deinze

INFO:   20/11/2016: Veldloop Deinze. Na 2 marathons en 2 ontgoochelingen wat tijd genomen om het lichaam tot rust te laten komen. Deze wedstrijd komt dan ook vroeg, bij de start van de heropbouw. De uithouding zal wel OK zijn, maar enkele factoren zoals kracht en snelheid zullen niet uitmuntend ontwikkeld zijn.
Vandaag is er storm. Maar tegen het late startuur (16hr) is de wind al grotendeels gaan liggen. Mooie omloop met heel veel snelle stukken. Ook enkele kleinere parkhellingen en 1 modderstrook zijn aanwezig in de omloop.WEDSTRIJDVERLOOP:   Er werd zeer snel gestart. Even waande ik me op het BK veldlopen, of nee: de korte cross. Na 1 ronde (1500m) kwam ik pas door in de 27ste positie. Voor een regionale veldloop is dat behoorlijk ver. Geleidelijk aan kon ik opschuiven en enkele (spreekwoordelijke) lijken inhalen. In de voorlaatste ronde iets te hard van stapel gelopen met het inhaalmanoeuvre en liep naar Pieter Claus toe. Daar heb ik in de laatste ronde toch een beetje moeten van bekomen. Op het einde kwam ik dan wat te kort voor mee te sprinten met Jill De Brouwer en Benoit Goethals. Al heb ik zo niet de meest haalbare plaats eruit gehaald (dat zou vierde zijn), ben ik toch zeer tevreden met mijn geleverde prestatie. Dat was veel beter dan verwacht.

 

UITSLAG:

1   Alexander Diaz Rodriguez     BEHO   26:07
2    Stijn De Vulder                   ACG     26:08
3   Pieter Claus                         EA       26:29
4   Jill De Brouwer                    ALVA    26:33
5   Benoit Goethals                   ACBR   26:35
6   Dries Depoortere              AVR     26:40
7   Ward Van Der Kelen            EA        26:44
8   Viktor Benschop                  KAAG    26:52
9   Simon Mestdagh                 HAC      26:57
10 Sven Bombeke                    EA        27:00

 

NEXT:   Volgende week de crosscup manche van Roeselare. Mijn enige echte THUISWEDSTRIJD !
 

10:19 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

Marathon Etten-Leur

INFO:   Na het mislukte marathonverhaal te Turijn was ik geprikkeld om nog een marathon te lopen. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij de marathon van Etten-Leur net over de grens. Een vlakke marathon, windstil, goede temperatuur,... Veel omstandigheden vielen mee!

 

WEDSTRIJDVERLOOP:   Willem Van Schuerbeeck was er ook als tempomaker voor zijn schoonbroer, die een eindtijd van 2hr30 beoogde. Dit kon niet beter zijn! Na 5 km passeerden we perfect op schema voor 2:30. Na 10 km waren we ietwat trager. Willem en zijn schoonbroer gingen wat vertragen en de winnaar van vorig jaar (Huub,ook met haas) versnelden hierbij.  Ik ging mee met Huub en ze versnelden wat. Halfweg, passeerden we in 1:14:35. Dus we hadden al snel 50 seconden ingehaald. Daarna versnelden ze nog, maar liet ik hen begaan na 23km. Daarna kreeg ik het steeds moeilijker. Mijn hartslag kreeg ik ook niet meer in de lucht. Het was gewoon op. 6 km voor het einde stond mijn vader aan de kant en ben ik uit de wedstrijd gestapt. Het had geen zin om uit te lopen enkel en alleen om in de uitslag te staan. Het zijn de laatste kilometers die je lichaam het meest belasten.

 

UITSLAG:   -

 

NEXT:  Eerst en vooral rust en dan wat regionale veldlopen (Deinze, Roeselare)

10:05 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

Marathon Torino

INFO: 02/10/2016 Marathon te Turijn. Dit is het CISM kampioenschap. Of in mensentaal: het militair wereldkampioenschap marathon. Voor België sta ik samen met Gino Van Geyte en Jimmy Bultinck aan de start. Tim Stessens heeft in zijn voorbereiding een blessure opgelopen, en moest afhaken. 
Mijn voorbereiding was prima verlopen. Geen last van achillespezen. Alle trainingen vlot kunnen afwerken. Ik kan dan ook blakend van vertrouwen aan de start staan.  
De omstandigheden zijn moeilijker in te schatten: Toch wel warme temperaturen (rond 20°) en geen supervlakke omloop. 

 

WEDSTRIJDVERLOOP: De eerste 2 kilometer zijn in dalende lijn. Daarna gaat het een paar keer op en af. Niet ideaal om een egaal tempo te lopen. Maar samen met Gino en vier Spanjaarden vormden we gauw een groepje. Halverwege de wedstrijd passeerden we in 1:14:15. Ik bleef in het groepje tot kilometer 25. Na de helling op kilometer 23 kreeg ik het toch moeilijk en kreeg ik pijn in mijn onderrug. 

 

UITSLAG:

 

NEXT: Na deze ontgoocheling moet ik me eerst beraadslagen.

10:04 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

Dynamica Run Meulebeke

INFO:   17/09/2016:   Dynamica Run te Meulebeke. Een halve marathon op een lichtgolvend parcours. De wedstrijd is het einde van een zeer zware trainingsweek. Kom hier dus allesbehalve fris aan de start. 

WEDSTRIJDVERLOOP:   Van bij de start voelt het lopen niet vlot aan. Dit is ook niet onlogisch door het grote trainingsvolume van de laatste dagen. Bij de eerste echte versnelling van Misha moest ik er dan ook meteen af. Ik kon blijven lopen, maar niet versnellen. De positie stond dan ook al snel vast, nl. derde

 

UITSLAG:

1   Misha Declerck                         AVMO   1:09:45
2   Frederick Colpaert                    AVMO   1:10:59
3   Dries Depoortere                  AVR     1:11:35
4   Pieter Vanroose                                    1:12:36
5   Lieven Vandeweghe                 KKS      1:12:42
6   Ansgar Carlier                                      1:16:24
7   Joost Dewaele                          AZW     1:17:51
8   Frederic Van Den Heede           AZW     1:18:03
9   Geert Royaert                          AVMO    1:18:06
10 Davy Stieperaere                     BEHO    1:18:46

NEXT:  Dit was de laatste test voor de Marathon van Turijn (2 oktober)

10:04 Gepost door Dries D | Commentaren (0)