20-03-17

Halve marathon Sluis

Één ding was zeker vandaag: De wind of storm is een beslissende factor in deze wedstrijd! Na de korte lus door het dorpscentrum van Sluis werd er langs het kanaal richting Damme gelopen. Pal tegen de wind in. Al vlug was duidelijk dat je in een groep moest zitten, want alleen tegen die wind in botsen is een helle opdracht. Ik twijfelde of ik meeging met het eerste groepje of met het tweede. Ik dacht dat er een groot risico was om me te forceren bij de leiders, dus nestelde ik me in de eerste achtervolgende groep. Dit was een foutieve inschatting, denk ik. Stijn Devulder had namelijk 2 hazen meegenomen voor het stukje tegen de wind in. Het liep er vlot. In onze groep was er een gebrek aan orde en tempovastheid. Geleidelijk aan zagen we de koplopers weglopen.... Tot we ze uiteindelijk niet meer zagen...

Op 7.5km werd er 180° gedraaid. Meteen schoot het tempo in onze groep omhoog. Al vlug hadden we ons met tweeën afgescheiden van de rest van de groep. De verstandhouding tussen Karel Moerman en mezelf was goed. We beseften beiden dat we in deze stormeditie met samenwerking meer konden bereiken dan elkaar tegen te werken. Zo maakten we het verschil met het eerste achtervolgende trio Gerd Devos, Jimmy Bultinck en Pieter Geens beetje per beetje groter en kwamen we ook geleidelijk aan dichter bij de individuelen van de eerste groep. De laatste kilometers waren echt zwaar door de wind en we kwamen maar net tekort om Mathias Becquaert bij te benen. Uiteindelijk finishte ik als zesde en had ik mijn ticket voor het Miltair Wereldkampioenschap Marathon binnen dat doorgaat in Ottawa in mei.

De Uitslag:

1 Benjamin Barbier CABW 01:10:16
2 Ward Oosterlinck EA 01:10:40
3 Stijn Devulder ACG 01:11:03
4 Mathias Becquaert EA 01:11:20
5 Karel Moerman MACW 01:11:38
6 Dries Depoortere AVR 01:11:38
7 Jimmy Bultinck AVMO 01:12:08
8 Gerd Devos DCLA 01:12:39
9 Pieter Geens ? 01:13:14
10 Frederick Colpaert AVMO 01:13:24

16:20 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

BK Veldlopen

... En dan was het zover... Eindelijk terug aan de start van een wedstrijd. En dan meteen starten met een valse noot. Twee lopers van DCLA smeten zich letterlijk voor mijn voeten. Over ééntje springen zou nog lukken. Twee is net teveel. Zo zat ik meteen achteraan het peloton bij het ingaan van de eerste bocht. Dan maar beginnen aan een inhaalrace en trapte meteen op mijn adem. Dat is het tekort aan snellere trainingen. Uiteindelijk finishte ik op positie 48. Dat zijn maar liefst 20 plaatsen minder goed dan vorig jaar... Er is dus nog veel werk aan de winkel.

 

 

 

16:13 Gepost door Dries D | Commentaren (0)

10-03-17

Terug aan de start!

Na een ganse poos van non-activiteit ten gevolge van een kuitblessure, sta ik terug aan de start van een wedstrijd! Het BK veldlopen te Wachtebeke

Het voelt als het ware onwennig aan. Een gezonde dosis stress heerst over mij. Alsof het winterseizoen nu pas aanvangt.  Het komt ook een beetje door de onwetendheid. Waar sta ik: Ver of héél ver verwijderd van de concurrentie. Ik hoef me natuurlijk geen illusies te maken. Met mijn trainingsniveau zit stunten er niet in op het BK. Maar het is eens een referentiemeting waar ik sta in het grote  en betere deelnemersveld. 

Een weekje later loop ik de halve marathon van Sluis. Als ik deze 2 wedstrijden tot een goed einde kan brengen is mijn doel bereikt!

 

 

12:57 Gepost door Dries D | Commentaren (0)